2017. október 23., hétfő

Amanda Quick - Menyasszonyt bérelnék!

Tartalom:
St. Merryn grófjának nőre van szüksége. Szándékai merőben gyakorlatiasak - egy értelmes és elfogadható külsejű hölgyet keres, akivel néhány hétig mint jegyesével jelenhetne meg az előkelő társaság rendezvényein. A megoldás egyszerűnek tűnik: csak fel kell fogadnia egy társalkodónőt, aki busás díjazás ellenében bizonyára szívesen eljátssza majd a menyasszony szerepét.
Csakhogy a megfelelő jelöltre rátalálni sokkal nehezebb, mint gondolta. Már le is mondana tervéről, amikor a sors összehozza az igen határozott fellépésű és talpraesett Eleonora Lodge-dzsal. Mivel a lány szorult anyagi helyzetében éppen társalkodónői állást keres, elfogadja a gróf ajánlatát.
Ám hamar megtapasztalja, hogy a férfi Rain Street-i otthonában igen különös dolgok történnek, munkaadója bizony rejteget néhány veszedelmes titkot a világ elől. De Eleonorát kemény fából faragták, nem szalad el a veszélyes kalandok elől: rövid idő alatt igazi társává válik a férfinak nagybátyja gyilkosának felkutatásában.
És a közös nyomozás során St. Merryn grófja is rájön valamire: bizony, létezik ezen a földön olyan nő, aki még az ő józan és gyakorlatias szívében is képes vad szenvedélyeket ébreszteni.
(Forrás: antikvarium.hu)

Vélemény:
Valami könnyed olvasmányra vágytam és ez szerencsére az is volt. A romantikus szál végkifejlete előre borítékolható volt (SPOILER: összeházasodnak...), és hamar sejthető volt az is, hogy a gyilkos honnan származik (SPOILER: a nagybácsi alkimista barátjának dilis unokája), úgyhogy különösebben nagy izgalmakat nem tartogatott ez a könyv számomra. Viszont díjaztam a szellemes, sokszor humoros párbeszédeket a két főszereplő közt, és tetszett az erős, határozott, céltudatos főhősnő is. Meglepett, hogy még egy kis misztikusság is beesett a regény végén (SPOILER: a gyilkosnak sikerült megalkotni az alkimista csodafegyvert, ami egy lézerfegyver vagy ilyesmi).
Szórakoztató, szellemes, olvasmányos könyv volt, kikapcsolódásra tökéletes.

Tetszési index:

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése