2018. január 6., szombat

Borsa Brown - Az Arab szeretője (Az Arab 2.)

Tartalom:
Érzelmes és sokkoló.
Történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Csillának nincs egyszerű élete. Egyetemista, de az élet száz felől osztogatja neki a pofonokat. Alkoholista édesapja, és rákos édesanyja mellett azzal is szembe kell néznie, miként változik az öccse a drog hatására egy egészen más emberré. Egy tolmácsmunka alkalmával összehozza a sors egy szaúdi férfivel, aki felforgatja az életét.
Az Arab szeretője című regény Az Arab párhuzamaként a másik oldalról, a nő szemszögéből mutatja be egy szerelem kibontakozását, egy különleges kapcsolatot a két különböző kultúrából érkező ember között, egy fiatal lány felnőtté válásának történetét.
Borsa Brown egyedi, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai nem véletlenül váltak az olvasók kedvenceivé. A két regény szépen egészíti ki egymást, egészen más érzéseket adva át az olvasónak, miközben egymástól függetlenül, külön-külön is megállják a helyüket.
Ha még nem olvastad Az Arab című regényt, ezek után biztos kedvet kapsz hozzá.
(Forrás: bookline.hu)

Vélemény:
A sorozat előző része, a szaúdi herceg, Gamal szemszögéből megírt történet nagyon tetszett. Amiért halogattam a folytatás elolvasását, az az volt egyrészt, hogy Csilla nem tűnt túl érdekes nőnek nekem az első kötetben, annyira nem gondoltam érdekesnek az ő nézőpontját, másrészt mivel ennek a könyvnek lényegében azonos a cselekménye, mint az előző résznek, ezért arra számítottam, hogy unalmas lesz.
Csilla túl tragikus sorsa (rákban haldokló anya, alkoholista apa, drogos öcsike) kicsit hatásvadász volt nekem az előző részben, itt viszont viszonylag el tudtam hinni, hogy ilyen családja van. Ami érthetetlen volt számomra, hogy Csilla miért támogatja az apját és az öccsét, még akkor is, amikor már egyértelmű, hogy azok nem akarnak segíteni magukon, jól elvannak a pöcegödör életükben, nem akarnak változtatni.
Kiderült az is, amit eddig nem értettem: miként szerethetett bele Csilla az őt gyakorlatilag folyamatosan alázó Gamalba? Nos, szerelem volt első látásra vagy max. másodikra, s alapvetően a férfi fizikuma ragadta meg. Ennyi. Ennek ellenére Csilla nem tűnt buta nőnek, sokáig el akarta nyomni magában a vonzalmát, mert reménytelennek tartotta, csak nem sikerült neki.
Egy kedves és érzékeny nőnek ismerhetjük meg Csillát a könyv elején, később kicsit megkeményedik ugyan a jelleme, de legérdekesebb jellemvonása mégis az marad, hogy nem volt hajlandó rögtön Gamal karjaiba omlani, mikor az csettintett neki. Bár Csilla ebben a könyvben sem volt túl érdekes személyiség, mégis kedvelhető volt.
Előzetes várakozásaimmal ellentétben le tudott kötni a könyv. Csilla karaktere kissé eltúlzott balsorsa ellenére is hihető volt, ő pedig többnyire szimpatikus tudott maradni és az ő nézőpontja tudott annyi újdonságot vinni a már ismert történetbe, hogy szívesen végigolvassam. A könyv vége pedig megható volt, még úgy is, hogy tudtam, mi lesz a befejezés.

Tetszési index:
85%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése