2017. február 3., péntek

Kylie Scott – Lick – Taktus (Stage Dive 1.)

Előzmények:
Csatlakoztam a molyon a „Csökkentsd a várólistád – másokkal!” kihíváshoz, s ez a könyv azon a várólistán szerepelt, amit kisorsoltak nekem a magamé mellé (ha kíváncsi vagy a listákra, van bejegyzés róluk a blogon). Mivel kedvem szottyant valami könnyedebb olvasmányra, ezért végül el is olvastam, bár egyébként ilyen típusú könyveket viszonylag ritkán olvasok.

Tartalom:
Evelyn Thomas úgy tervezte, hogy hatalmas bulival ünnepeli a 21. születésnapját Las Vegasban. Őrült nagy bulival. De a legvadabb álmaiban sem jutott volna eszébe, hogy másnap reggel a fürdőszoba padlóján ébred, élete legdurvább másnaposságával, mellette egy kimondhatatlanul vonzó, félmeztelen, tetovált férfi, és az ujján gyűrű, amelyben akkora gyémánt van, hogy King Kong is elismerően csettintene. Bár emlékezne rá, hogyan jutott el ide! (Forrás: bookline.hu)

SPOILERES TARTALOM: (A megtekintéshez egérrel jelöljétek ki a bekezdéseket.)
Nem túl bonyolult a sztori, inkább csak azért írom le nagy vonalakban, hátha valaki a sorozat későbbi darabjaival kezdi az olvasást és kíváncsi az előzményekre.
Szóval a férj, David Ferris, aki a sikeres Stage Dive zenekar szólógitárosa, felajánlja a válást, miután rájön, hogy Ev semmire nem emlékszik abból, ami köztük történt. Ebben meg is egyeznek és mindketten elmennek szépen haza. Azonban a házasságuk híre kiszivárgott, a sajtó zaklatni kezdi Evet, így Ev szülei is tudomást szereznek házasságáról. Ev építésznek tanul a főiskolán, s az apja által kijárt gyakornoki állást is bukja, mikor bekerül a bulvársajtóba. A szülei csalódottak.
Ekkor felhívja David és elhívja magához, hogy a lány ott várja ki, míg elül a felhajtás, illetve hogy lebonyolítsák a válást is. Ev megismerkedik Jimmyvel, aki David bátyja és a banda énekese, egyébként drogos és lekezelően viselkedik a lánnyal. Malcolm (Mal), a banda dobosa viszont kedveli Evet. Ev megsértődik, mikor David a válásért és a hallgatásáért cserébe rengeteg pénzt ajánl neki, aztán persze kibékülnek és úgy döntenek, adnak egy esélyt a kapcsolatuknak. Ami jól alakul, amíg Ev rajta nem kapja Davidet, amint Marthával, korábbi barátnőjével csókolózik. Martha egyébként a banda negyedik tagjának, Bennek a testvére. Persze kiderül, hogy csak Martha akarta visszaszerezni Davidet, és nem fordítva, így aztán Ev és David kibékül. Jimmy elvonóra ment és ezután már ő is rendesen viselkedik Evvel.
Ev közli a szüleivel, hogy nem akar építész lenni, mert ez nem az ő álma volt, hanem a szüleié. Ott akarja hagyni a főiskolát. Egy kávézóban dolgozik, ahol eddig is tette, és úgy gondolja, még ráér kitalálni, mit akar kezdeni az életével. David addig is megkéri, hogy legyen az asszisztense, és ő belemegy. A könyv végén David elénekel egy dalt Evnek, amit róluk írt, ez nagyon meghatja a lányt.

Vélemény:
A könyv indítása elég vicces volt, ahogy Evelyn másnaposan felébredt és semmire nem emlékezett az előző estéből, aztán ahogy egyre jobban kiborult a bili. És igazándiból a folytatás is mókás tudott maradni, s amennyire egy ilyen romantikus lányregény kategóriájú könyv hihető lehet, annyira ez hihető volt.
Persze azért nem kell túl komolyan venni. Az, hogy egy gazdag, sikeres rockzenész (jelen esetben David Ferris nevű) beleszeressen egy átlagos, nem túl vonzó (saját bevallása szerint is telt idomú), nem gazdag lánykába, csak az ilyen könyvekben képzelhető el. Az, hogy az agyontetovált rockzenész valójában érzékeny lelkivilágú, romantikus hősszerelmes legyen, szintén csak az ilyen könyvekben fordulhat elő.
És itt van Evelyn, aki nyilván nem a pénzéért ment hozzá Davidhez tök részegen. Aztán mikor kijózanodva gondolkodik el eme tényen, akkor sem jut még véletlenül sem az eszébe, hogy most gazdag nő lett, nem, hanem az építész karrierje miatt aggódik. Ev itt a kedves, naiv, jólelkű, őszinte nő mintapéldánya. Egy valamit nem tudtam eldönteni vele kapcsolatban, hogy okos-e vagy sem, de őszintén szólva ez nem is volt fontos kérdés ebben a könyvben.
Szóval ez a könyv egy néhány, nem túl bonyolult fordulattal megspékelt habkönnyű, romantikus, erotikus (bizony ám, mert van benne szex is dögivel) könyvecske, ami jól szórakoztat, míg olvasod, de másnapra nagyjából el is felejted. Az viszont nálam dob a könyv értékén (mivel jelenleg sok könyv ajánlójának a megírásával el vagyok maradva), hogy legalább kritikát nem nehéz írni róla, mert nem kell törni a buksimat, hogy vajon mi lehetett a könyv mondanivalója. Merthogy nem volt neki olyanja.

Tetszési index:
65%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése